Connect With Us

Quiz: How Well Do You Speak Corporate?

Quiz: How Well Do You Speak Corporate?

Read Time: < 1 minute

Because it’s an entirely different language

 

 

If you’ve ever been in the corporate setting, you know there’s an entirely different language being spoken there. It’s not just technical terminology and definitions; it’s a jumble of words that mean something completely different inside a company building than when they’re uttered outside of it.

 

Anyone that’s worked outside of this world knows the difference. Those that have always been in corporate don’t know how meetings go without this type of jargon being jumbled in. This contrast is funny and honestly something that’s fun to make fun of, but we have to understand that this is just the way things go. And more importantly, we need to learn it to survive the corporate life.

 

So. How well do you speak corporate? Would you survive a meeting with the CEO, CFO, COO and CMO of a big corporation?

 

1. Let’s start easy. What does TBD stand for?

Correct! Wrong!

Answer: B, to be determined. Can be used for a meeting venue that hasn’t been booked yet or a tagline that’s yet to be picked.

2. From a marketing stand point, what does TM stand for?

Correct! Wrong!

Answer: D, target market. This is usually thrown around when a company wants to release a new offer and marketers are tasked to brainstorm the proper plan.

3. What does GTM stand for when you’re planning a new project?

Correct! Wrong!

Answer: A, go-to-market. This is most often used during a marketing meeting wherein certain individuals present a plan for a project that is to reach the general public/clients.

4. What does BAU mean in servicing companies?

Correct! Wrong!

Answer: B, business as usual. This means you just go about your job as you normally should.

5. In terms of assessment, what is KPI?

Correct! Wrong!

Answer: C, key performance indicator. This is valuable when assessing how effectively objectives are met.

6. If, during a presentation, someone were to say, “Now let’s double click this data right here,” what would they mean?

Correct! Wrong!

Answer: B. To “double click” pretty much means to zoom into something and look at the details/data on a more granular level.

7. Which among these services cannot offer a freemium?

Correct! Wrong!

Answer: D! Because a freemium basically means a free trial to a paid subscription and Grab practices a pay-per-use business model.

8. What does Core Competency mean?

Correct! Wrong!

Answer: A, despite “competency” not directly translating to “strength,” the corporate world has dubbed it so.

9. What is synonymous to “What’s the carrot?”

Correct! Wrong!

Answer: A. When someone in the meeting room asks “What’s the carrot?” they are generally asking what the incentive is for people. For example, what do customers get if they were to sign up for a new insurance plan.

10. When someone asks, “Did it move the needle?” what are they really asking?

Correct! Wrong!

Answer: C. Companies want to generate a reaction from their clients, so if something doesn’t “move the needle,” officers generally don’t care for it.

11. If you’re on a “burning platform,” what does it mean?

Correct! Wrong!

Answer: B. You do not want to be on a burning platform—not even figuratively.

12. What is not part of a full customer journey?

Correct! Wrong!

Answer: D, exit! Why would you want your customer to exit at any point in time?

13. Which among these belong least in an email?

Correct! Wrong!

Answer: This was a giveaway. The answer is clearly D.

14. What is an “offline?”

Correct! Wrong!

Answer: C, but it might also mean “I have nothing to say right now but I will later.”

15. When discussing someone’s bandwith, what’re you actually talking about?

Correct! Wrong!

Answer: A, their capacity. It’s pretty much saying “This is how much they can handle on their plate.”

Quiz: How Well Do You Speak Corporate?
If you got 1-5 out of 15:

You need some work! Darling, you should brush up on some corporate slang—if you work in the corporate world.
If you got 6-10 out of 15:

Good for you! You can hold your own in corporate meetings, but you’re probably still listing phrases down in your notebook to check out what they mean later on. Don’t worry, you’ll be speaking like an expert soon enough!
If you got 11-14 out of 15:

Whoa, we’ve got an expert over here. It’s either you’ve been in the corporate world for quite a while or you’re just quick to pick up a different language. Trilingual, perhaps?
If you got 15 out of 15:

Did you write the corporate world dictionary or something? A perfect score means you are the master of corporate lingo—don’t worry, it’s nothing to be ashamed of! But maybe ease up on it on the fresh grads or new hires? They might need a little more time to pick things up and you’re the perfect person to teach them a word or phrase or two!

Share your Results:

 

 

Art Alexandra Lara

About The Author

Made of sarcasm and expletives. Did three years for an economics degree, rewarded myself with three years in the insurance biz. Entered this world as a freelance writer for entertainment and news, now making a living on movies, intimate interviews and the hush-hush of relationships.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You don't have permission to register